SPEKTAKL U MOSKVI: Počela generalna proba Parade pobede (FOTO/VIDEO)

Novosti online

05. 05. 2024. u 13:21 >> 13:23

NA CRVENOM trgu u Moskvi jutros je počela generalna proba Parade pobede koja će se održati povodom dana pobede u Velikom otadžbinskom ratu 9. maja, prenose "RIA Novosti.

СПЕКТАКЛ У МОСКВИ: Почела генерална проба Параде победе (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Tanjug

Kako je ranije najavio ministar odbrane RF Sergej Šojgu u ovogodišnjoj paradi učestvovaće više od 9.000 ljudi i 70 primeraka ratne tehnike.

Foto: Tanjug

 

Generalna proba počela je tako što je jedan od gardista na Crveni trg izneo državnu zastavu Ruske Federacije kao i Zastavu pobede, odnosno zastavu 150. streljačke divizije, uz zvuke marša "Sveti rat".

Foto: Tanjug

Nakon toga, komandant i domaćin parade u automobilu "aurus" će na trgu postrojiti grupe vojnika koje učestvuju u događaju. Tokom parada u proteklim godinama, komandant je uglavnom bio glavnokomandujući Oružanih snaga, dok je uloga domaćina pripadala ministru odbrane.

Foto: Tanjug

 

Posle postrojavanja, sledi marševski deo, koji uključuje čitave pukove, bataljone i čete, podeljene po rodovima i vidovima vojske kojima pripadaju, a pratiće ih između ostalog vojni orkestar, Kozaci i učesnici Specijalne vojne operacije.

Foto: Tanjug

 

BONUS VIDEO: Porodice stradalih u Malom Orašju i Duboni na mestu masovnog ubistva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ČARLS I HARI BI DA SE POMIRE, ALI ON IM SREĆU KVARI: Evo ko u britanskoj kraljevskoj porodici želi razdor