"KIJEV SVAKODNEVNO GUBI HILJADE VOJNIKA" Šojgu: Ruska vojska prodire u dubinu ukrajinske odbrane

Novosti online

03. 05. 2024. u 13:23

RUSKA vojska nastavlja da probija ukrajinsku odbranu duž cele linije fronta, dok ukrajinske snage bezuspešno pokušavaju da se zadrže na određenim mestima, izjavio je ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu.

КИЈЕВ СВАКОДНЕВНО ГУБИ ХИЉАДЕ ВОЈНИКА Шојгу: Руска војска продире у дубину украјинске одбране

Foto Tanjug/AP

Kako je rekao, pritisnuti ruskom ofanzivom ukrajinske snage su prinuđene da napuste svoje položaje i da se povlače u dubinu.

Takođe je saopštio i da je ruska vojska od početka godine zauzela 547 kvadratnih kilometara teritorije novih regiona zemlje, a za poslednje dve nedelje u Donjeckoj Narodnoj Repiblici (DNR) oslobođena su mesta Novobahmutovka, Semjonovka i Berdiči.

Šojgu je naveo i da ukrajinska vojska svakodnevno gubi hiljade vojnika zbog zahteva SAD i njenih saveznika da po svaku cenu spreče ofanzivu ruske vojske.

- SAD i njihovi saveznici traže od Ukrajine da obuzdaju rusku vojsku. Rezultat toga je da Kijev svakodnevno gubi hiljade vojnika. Tokom 2024. godine ukrajinske snage izubile su već preko 111.000 vojnika, a uništeno je i preko 21.000 jedinica vojne tehnike - naglasio je on.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKA VEŽBA: Filipini, SAD i Francuska u Zapadnom filipinskom moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove