NOVI USPEH RUSA NA FRONTU: Oslobođena Semjonovka u DNR

Милица Шкорић
Milica Škorić

29. 04. 2024. u 12:35

ORUŽANE snage Rusije oslobodile su mesto Semjonovka u Donjeckoj Narodnoj Republici, javlja Ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

НОВИ УСПЕХ РУСА НА ФРОНТУ: Ослобођена Семјоновка у ДНР

Foto Tanjug/AP

- Jedinice vojne grupacije 'Centar' kao rezultat aktivnih napora oslobodile su naselje Semjonovka Donjecke Narodne Republike i porazile formacije 68. pešadijske, 23. i 115. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine, formacije 109. brigade teritorijalne odbrane i formacije plaćenika Legije stranaca u blizini naselja Novoaleksandrovka, Arhangeljskoje, Tarasovka i Zavetnoje DNR - navodi se u saopštenju MO RF.

Vojna grupacija "Zapad" poboljšala je svoje pozicije nakon što je uništila živu silu 63. mehanizovane, 57. motorizovane pešadijske brigade Oružanih snaga Ukrajine i 5. brigade Nacionalne garde kod nekoliko mesta u DNR, Harkovskoj oblasti i LNR. 

"Južna" vojna grupacija poboljšala je svoj položaj na prednjim pozicijama. 

BONUS VIDEO: RUSKA ARTILjERIJA IZVODI NAPAD - Posade 2S3 Akacija u jurišnoj akciji u pravcu Avdejevke

(RT)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!