RUSI U STRAHOVITOJ OFANZIVI U DONJECKU: Palo još jedno mesto, ukrajinska vojska očajnički pokušava da stabilizuje front

Tanjug

25. 04. 2024. u 19:36

NAKON proboja fronta u Donjeckoj oblasti, ruske trupe su zauzele još jedno selo, Novobahmutovku, a u međuvremenu, ukrajinska vojska očajnički pokušava da stabilizuje front, što je samo delimično uspešno, piše vojni analitičar BILD-a Džulijan Repke.

РУСИ У СТРАХОВИТОЈ ОФАНЗИВИ У ДОЊЕЦКУ: Пало још једно место, украјинска војска очајнички покушава да стабилизује фронт

Foto Tanjug/AP

Prema njegovim rečima, sada je glavna nada za ukrajinsku vojsku isporuka novog naoružanja, posebno municije za zapadno visoko precizno oružje. Podsetio je da u Poljskoj desetine oklopnih transportera Bredli čekaju na parkingu za prevoz preko granice.

- Posle odluke Kongresa SAD da Kijevu pruži pomoć, Ukrajina je počela da koristi znatno više raketa M30 za uništavanje ruskih vazdušnih sistema i protivvazdušnih sistema na udaljenosti do 80 kilometara iza linije fronta. Najverovatnije, ovo ukazuje da je Oružanim snagama obećano na stotine novih projektila u narednih nekoliko dana - ocenio je analitičar.

On je istakao da paralelno sa ovim ukrajinska vojska izvodi masovne udare na rusku naftnu industriju, a posebno je pogođena Smolenska oblast, gde su se posle napada dronom zapalile naftno skladište i pumpna stanica Rosnjefta.

Još jedna ukrajinska bespilotna letelica srušila se na skladište nafte u regionu Voronjež, naveo je Repke i dodao da je oštećena i fabrika traktora u Lipecku koja proizvodi važne komponente za vojna oklopna vozila Oružanih snaga Rusije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)