IZMIŠLJAJU VEŠTAČKE PRETNJE RUSIJI: Zaharova žestoko odbrusila Ursuli

Милица Шкорић
Milica Škorić

21. 04. 2024. u 18:23

U NEDOSTATKU stvarnih pretnji, evropski zvaničnici ponovo izmišljaju veštačke i to iz Rusije, rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija zaharova komentarišući najnovije izjave predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen i finskog premijera Peterija Orpoa.

ИЗМИШЉАЈУ ВЕШТАЧКЕ ПРЕТЊЕ РУСИЈИ: Захарова жестоко одбрусила Урсули

Foto: Profimedia

Orpo je zatražio od Evropske unije novac za pomoć regionima koji se nalaze u blizini jednostrano zatvorene granice Finske sa Rusijom i rekao da su oni ekonomski stradali, navodno zbog akcija Moskve.

- Provokativne izjave šefice Evropske komisije Ursule fon der Lajen i premijera Finske Peterija Orpoa, koje su date tokom zajedničke posete Lapenranti u blizini granice sa Rusijom, u suštini ne sadrže ništa novo. Ovo su opet samo neosnovane optužbe protiv Rusije - rekla je Zaharova, a navodi se na sajtu ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Ona je prokomentarisala i medijske napise da zvaničnica EU i finski premijer nisu našli vremena da porazgovaraju sa stanovnicima pograničnih područja.

- Nije iznenađujuće što u EU, uključujući i Finsku, u nedostatku stvarnih pretnji, marljivo neguju veštačke koje navodno potiču iz Rusije - istakla je Zaharova.

Ranije su održane demonstracije u finskim gradovima Helsinkiju, Tampereu i Lapenranti  sa pozivom na otvaranje granice sa Rusijom.

BONUS VIDEO: RUSI UHVATILI TERORISTE - Ruski FSB uhapsio šest osumnjičenih da su planirali terorističke napade

(RT)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)