NEMCI TVRDE: Uhapsili smo dvojicu ruskih agenata, špijunirali američku vojnu bazu za obuku ukrajinaca

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

18. 04. 2024. u 16:22

NEMAČKA policija uhapsila je dvojicu osumnjičenih zbog špijunaže u korist Rusije. Kako nemački mediji tvrde radi se o ruskim agentima koji su planirali napade u zemlji.

НЕМЦИ ТВРДЕ: Ухапсили смо двојицу руских агената, шпијунирали америчку војну базу за обуку украјинаца

Foto: EPA

Kako se navodi oni su delujući u ime Rusije, fotografisali su američke baze u Nemačkoj i planirali sabotažne napade na vojne rute, koje donosi američko oružje u Nemačku i Ukrajinu.

Dvojica muškaraca, su opisana kao dvojni nemačko-ruski državljani, pritvorena su u Bajrojtu zbog sumnje da su špijunirali za Rusija, kažu tužioci.

Diter S, 39, osumnjičen je za niz krivičnih dela špijuniranja.

Ona uključuju planiranje eksplozije, paljevine i održavanje kontakta sa ruskim obaveštajnim službama. On je takođe optužen da se borio za ruske proksi oružane snage u istočnoj Ukrajini.

Drugi osumnjičeni, identifikovan kao Aleksandar J, optužen je da mu je od prošlog meseca pomagao da identifikuje potencijalne mete za napad.

Der Spigel piše da je reč o 39-godišnjem Diteru S. i 37-godišnjem Aleksandru J. Prvi se borio za „DNR” 2014-2016, a od 2023. godine je imao kontakte sa ruskim specijalnim službama u vezi sa diverzantskim operacijama u Nemačka.

Drugi je navodno ruski obaveštajac.

Oni su špijunirali američku vojnu bazu u Grafenveru, gde se obučavaju ukrajinski vojnici, uključujući obuku na tenkovima Abrams, i planirane bombaške napade i paljevine na rutama vojnog transporta. Napadi su imali za cilj da poremete podršku Ukrajini.

(TV Front)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima