"PROVOCIRANJE UKRAJINE DA NASTAVI BORBU DO POSLEDNJEG UKRAJINCA" Peskov: Amerika pomaže Kijevu, ali ni sebe ne zaboravlja

Novosti online

18. 04. 2024. u 15:48

SJEDINjENE Američke Države, pružajući pomoć Ukrajini, provociraju Kijev da nastavi sukob i dobija korist za sebe, naglasio je pres-sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov, komentarišući novinarima novi američki predlog zakona o dodeli finansijske pomoći Ukrajini.

ПРОВОЦИРАЊЕ УКРАЈИНЕ ДА НАСТАВИ БОРБУ ДО ПОСЛЕДЊЕГ УКРАЈИНЦА Песков: Америка помаже Кијеву, али ни себе не заборавља

Foto: Profimedia

- Zbog svojih unutrašnjih političkih neslaganja, Vašington traži različite modalitete kako bi nastavio da pruža pomoć Ukrajini. U bilo kom režimu pružanja ove pomoći, u pitanju je provociranje Ukrajine da nastavi borbu do poslednjeg Ukrajinca, obezbeđujući zagarantovanu dobit za SAD - rekao je portparol Kremlja.

- Šta god neko govorio, Amerikanci ne zaboravljaju sebe - dodao je on.

On je podsetio da značajan deo dodeljenih sredstava ostaje u vojnoindustrijskom kompleksu SAD.

- Ovo ni na koji način ne može da utiče na ishod razvoja situacije na frontovima. Svi stručnjaci, pa čak i polustručnjaci, sada golim okom vide kakva je situacija na frontu, koja je daleko od povoljne za ukrajinsku stranu. Američka pomoć neće moći ništa da promeni - rekao je Peskov.

Predsedavajući Predstavničkog doma Majk Džonson ranije je objasnio da bi većina od 61 milijarde dolara finansijske pomoći, koja bi mogla da bude dodeljena Ukrajini ako bude usvojen novi poseban zakon, bila potrošena na popunjavanje sopstvenih vojnih rezervi Sjedinjenih Država.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: POPLAVE U RUSIJI: Snimci dronom pokazuju poplavama pogođena predgrađa na jugu Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave