NAJVEĆEM ALBANSKOM LOBISTI NIŠTA NIJE SVETO: Bob Menendez prebacuje svu krivicu na suprugu kako bi izbegao zatvor

Novosti online

17. 04. 2024. u 10:17

SENATOR Bob Menendez, demokrata iz Nju Džerzija, i najveći albanski lobista, mogao bi da optuži svoju ženu kada bude otišao na suđenje sledećeg meseca u borbi protiv optužbi da je trgovao svojim političkim uticajem za novac, zlatne poluge i luksuzni mercedes, prema novootkrivenim sudskim dokumentima, prenosi Si-Bi-Si njuz.

НАЈВЕЋЕМ АЛБАНСКОМ ЛОБИСТИ НИШТА НИЈЕ СВЕТО: Боб Менендез пребацује сву кривицу на супругу како би избегао затвор

FOTO: AP/Tanjug

U pravnom podnesku Menendezovih advokata navodi se da bi senator mogao da svedoči o komunikaciji sa svojom suprugom koja će pokazati „načine na koje je ona krila informacije“ od svog muža „ili ga na drugi način navela da veruje da se ništa protivzakonito nije dešavalo“, navodi američki medij.

Objavljivanje Menendezove moguće strategije odbrane, koja je redigovana, otkrio je savezni sudija na zahtev nekoliko medijskih kuća, uključujući Si-Bi-Si njuz.

Menendez je optužen u septembru po navodima da su on i njegova supruga Nadin prihvatili mito u vrednosti od stotine hiljada dolara dok su koristili svoju moć i uticaj da steknu dobit i zaštite tri biznismena iz Nju Džerzija i omoguće korist vladi Egipta.

Kasnije, nova optužnica navodi da su Menendez i njegova supruga bili u zaveri da deluju kao strani agenti za Egipat i prihvatali skupe poklone u zamenu za pozitivne komentare o Kataru. Najnovija optužnica otkrivena u martu optužuje ovaj dvojac za ometanje istrage o navodnoj višegodišnjoj korupcijskoj šemi.

Menendez i njegova supruga izjasnili su se da nisu krivi po svim tačkama optužnice.

Suđenje senatoru iz Nju Džerzija trebalo bi da počne početkom maja, dok će Nadin Menendez biti suđeno odvojeno. Savezni sudija je odložio njeno suđenje najmanje do jula dok se ne podvrgne operaciji.

Podsetimo, Bob Menendez je srpskoj javnosti poznat kao jedan od najvećih albanski lobista, koji je tražio od administracije u Vašingtonu da izvrši pritisak na Srbiju da prizna Kosovo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave