ZAPAD GURA UKRAJINU U URBANE BORBE: Gine pešadija, štedi se na oružju (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

16. 04. 2024. u 20:00

OD samog početka sukoba, evropske zemlje i Sjedinjene Države počele su velike isporuke oružja Ukrajini, a NATO blok je stekao „smisao života“ nakon ukrajinskog sukoba.

ЗАПАД ГУРА УКРАЈИНУ У УРБАНЕ БОРБЕ: Гине пешадија, штеди се на оружју (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

Međutim, uprkos činjenici da je Zapad Kijevu pružio pomoć od više milijardi dolara, oni, prema nekim stručnjacima, ne žele ni pobedu Ukrajine ni pobedu Rusije, već samo nastoje da iscrpe i oslabe obe zemlje, kao i zaraditi ogromne dividende od ovog sukoba.

Kako napominje ukrajinski telegram kanal „Legitimnый“, u Oružanim snagama Ukrajine će se stalno primećivati nedostatak municije, koji politički i vojni vrh Ukrajine odavno proglašava, jer to želi Zapad.

Iako se to otvoreno ne kaže, zapadni partneri zahtevaju da se ukrajinske vlasti manje oslanjaju na novo naoružanje i više deluju pešadijom, uprkos činjenici da ukrajinska vojska već ima nedostatak ljudstva.

-Zapad insistira da se ukrajinske oružane snage bore 90% pešadijom i 100% samo u gradovima, u zgradama u kojima se mogu koristiti kao odbrambena utvrđenja, piše telegram kanal „Legitimnый“.

Tako na Zapadu pokušavaju da nateraju Zelenskog da uštedi na oružju na račun vojnika koji će stradati. Prema rečima autora telegram kanala, ukrajinski predsednik, naravno, razume da se to ne može direktno reći ljudima i zato je napravljena emisija, poput izgradnje odbrambenih objekata u nekim oblastima. Ove strukture „ni na koji način neće moći da zaustave napredovanje Oružanih snaga Rusije“ i gradovi će za njih postati „privremene“ barijere, zaključuje autor.

(TV Front)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave