"NEMAMO IZBORA NEGO DA SE OSVETIMO IRANU": Izraelski ministr odbrane o situaciji na Bliskom istoku

Novosti online

15. 04. 2024. u 20:34

IZRAELSKI ministar odbrane Joav Galant rekao je američkom ministru odbrane Lojdu Ostinu da Izrael nema drugog izbora osim da odgovori na neviđeni raketni i bespilotni napad koji je Iran pokrenuo tokom vikenda, rekli su za "Aksios" američki zvaničnik i drugi izvor upućen u poziv.

НЕМАМО ИЗБОРА НЕГО ДА СЕ ОСВЕТИМО ИРАНУ: Израелски министр одбране о ситуацији на Блиском истоку

Foto: Printskrin

Bajdenova administracija i nekoliko drugih zapadnih zemalja koje su saveznice Izraela pozivaju vladu Benjamina Netanjahua da ne žuri sa odmazdom protiv Irana koja bi mogla dovesti do regionalnog rata, navodi američki medij.

Galant je u telefonskom razgovoru sa Ostinom rekao da Izrael ne može da dozvoli da se balističke rakete lansiraju na izraelsku teritoriju bez odgovora, rekli su američki zvaničnici i izvor koji je upoznat sa sadržajem razgovora.

- Izrael neće prihvatiti jednačinu u kojoj Iran odgovara direktnim napadom svaki put kada Izrael napadne mete u Siriji, dodao je Galant.

Sjedinjene Države ne žele veći sukob na Bliskom istoku i ne žele da se suprotstave Iranu, izjavio je portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi.

- Ne tražimo veći rat u regionu i ne tražimo sukob sa Iranom, kazao je Kirbi u razgovoru sa novinarima televizijskog kanala Ej-Bi-Si.

Odgovarajući na pitanje da li je američki predsednik Džozef Bajden uspeo da ubedi izraelskog premijera Benjamina Netanjahua da ne odgovara na iranske udare, Kirbi je rekao da "izraelske vlasti same treba da odluče o odgovoru na napad".

BONUS VIDEO: VUČIĆ RAZGOVARA SA PUTNICIMA: Predsednik na prvom letu za Mostar

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?