"KOČNICE SU POTPUNO OTKAZALE" Ruski diplomata: Zapad treba da zna da ima posla sa nuklearnom silom

Novosti online

15. 04. 2024. u 13:15

ZAPADNE političke elite daju agresivne izjave o potrebi da se porazi Rusija, ali oni koji žele da testiraju snagu Ruske Federacije „odlaze i ustaju iz kreveta“ sa razumevanjem da imaju posla sa nuklearnom silom, saopštio je zamenik ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Rjabkov.

КОЧНИЦЕ СУ ПОТПУНО ОТКАЗАЛЕ Руски дипломата: Запад треба да зна да има посла са нуклеарном силом

Foto Tanjug

Diplomata je podsetio da je Rusija više puta na najvišem nivou potvrđivala formulu da „u nuklearnom ratu ne može biti pobednika i da ga stoga ne treba pokretati“. Međutim, prema njegovim rečima, na Zapadu se „odbacuju elementarne i, uglavnom, apsolutno očigledne aksiome“, uključujući ideju da je poraz nuklearne sile „po definiciji nemoguć“. Čuju se „superagresivne i krajnje neodgovorne izjave". To ukazuje na „potpunu degradaciju političkih elita“, ocenio je zamenik ministra spoljnih poslova.

- Stiče se utisak da su ti ljudi poludeli, kočnice su potpuno otkazale - nastavio je Rjabkov.

- Ali oni koji pokušavaju da testiraju našu snagu na ovaj način moraju ustajati i odlaziti na spavanje sa razumevanjem da imaju posla sa nuklearnom silom - objasnio je diplomata.

Po njegovim rečima, SAD moraju radikalno da promene svoju politiku prema Rusiji kako bi se vratile pregovorima o strateškoj stabilnosti. Za sada nema znakova ni minimalnih promena ove politike.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija i Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?