AMERIČKI MEDIJI: Evropljani su zabrinuti da bi Trampova inicijativa značila da će Ukrajina izgubiti deo teritorija

Novosti online

11. 04. 2024. u 16:35

Evropa je zabrinuta zbog mogućnosti da Ukrajina izgubi teritorije, u slučaju da se realizuju namere bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa o organizaciji pregovora između Rusije i Ukrajine, saopštila je televizija „Si-En-En“ pozivajući se na izvor.

АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ: Европљани су забринути да би Трампова иницијатива значила да ће Украјина изгубити део територија

Foto: EPA/Shutterstock/ilustracija

„Evropljani su zabrinuti da bi Trampova inicijativa značila da će Ukrajina izgubiti deo teritorija“, navode američki mediji.

Prema njihovim informacijama, Tramp će tražiti sporazum o okončanju borbenih dejstava, koristiće vojnu pomoć Ukrajini kao polugu kako bi strane doveo za pregovarački sto.

Informacije o političkim namerama Trampa su dobili izvori tokom sastanaka sa njegovim pristalicama. Njih evropske diplomate aktivno traže kako bi saznale planove Trampa u slučaju da pobedi na predsedničkim izborima u SAD.

Ranije je Donald Tramp izjavio da će se, u slučaju da postane američki predsednik, sukob u Ukrajini završiti za 24 sata. Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov je posumnjao u činjenicu da su kijevske vlasti spremne za mirno rešavanje sukoba, uključujući i rešavanje po formuli Trampa.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić