UKRAJINSKI GENERAL PRIZNAO: Ruske trupe u istočnim regionima brojnije su do 10 puta

Tanjug

11. 04. 2024. u 14:06

RUSKE snage brojčano nadmašuju ukrajinske trupe sedam do 10 puta u istočnim regionima, izjavio je danas ukrajinski general Jurij Sodol u parlamentu.

УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛ ПРИЗНАО: Руске трупе у источним регионима бројније су до 10 пута

Foto: Profimedia

- Neprijatelj nas brojčano nadmašuje sedam do 10 puta, nedostaje nam ljudstva - rekao je Sodol, koji komanduje trupama u Harkovskoj, Donjeckoj i Luganskoj oblasti na istoku Ukrajine, prenosi Rojters.

Prethodno je glavnokomandujući američkih snaga u Evropi, general Kristofer Kavoli rekao da izdrživljost ukrajinskih vojnika uskoro neće moći da parira ljudstvu i projektilima ruske vojske, ukoliko američki Kongres ne izdvoji dodatna sredstva za vojnu pomoć Ukrajini.

- Ako ne nastavimo da podržavamo Ukrajinu, ona će ostati bez artiljerijskih granata, i ostaće bez presretača u protivvazdušnoj odbrani u prilično kratkom roku - rekao je Kavoli pred Odborom za oružane snage Predstavničkog doma Kongresa SAD.

On je naveo da ruska strana sad ispaljuje više municije na Ukrajinu u razmeri 5 prema 1. "U narednih nekoliko nedelja, odnos će biti 10 prema 1. Ne govorimo o mesecima. Ne govorimo hipotetički", rekao je Kavoli.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)