ZAVRŠENA ANTITERORISTIČKA OPERACIJA U RUSIJI: Ubijeno više militanata

Novosti online

11. 04. 2024. u 09:18

U NALjČIKU su neutralisana dva militanta koji su planirali sabotaže i terorističke napade, saopštio je Nacionalni komitet za borbu protiv terorizma (NAC).

ЗАВРШЕНА АНТИТЕРОРИСТИЧКА ОПЕРАЦИЈА У РУСИЈИ: Убијено више милитаната

Foto: Printscreen

- Kao rezultat antiterorističke operacije u predgrađu Naljčika u vezi sa utvrđivanjem lokacije naoružanih lica umešanih u terorističke aktivnosti, neutralisana su dva bandita - saopštio je resor, prenosi RIA Novosti.

NAC je danas izvestio da su u bašti u predgrađu Naljčika specijalne snage blokirale militante koji su otvorili vatru na snage bezbednosti nakon ponude da se predaju.

Prema dostupnim podacima, pripadnici razbojničke grupe koja je bila deo međunarodne terorističke organizacije, poginuli u brzom obračunu, planirali su da izvrše veći broj diverzantskih i terorističkih akata na teritoriji republike, navodi se u saopštenju.

Protivteroristička operacija u Kabardino-Balkarskoj Republici je završena na mestu borbenih dejstava. Tamo rade stručnjaci za eksplozive FSB.

Među službenicima FSB, Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva za vanredne situacije i Nacionalne garde Rusije koji su učestvovali u antiterorističkoj operaciji, kao i među civilnim stanovništvom, nije bilo žrtava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)