ZAŠTO ZAPADU SMETA RUSIJA Patrušev: SAD glavnim protivnikom smatraju Moskvu

Novosti online

09. 04. 2024. u 15:26

ZAPADNE zemlje ne žele da vide Rusiju jaku i samostalnu i zato svim snagama pokušavaju da joj nanesu strateški poraz, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev na sednici naučnog saveta pri SB.

ЗАШТО ЗАПАДУ СМЕТА РУСИЈА Патрушев: САД главним противником сматрају Москву

Foto: AP Photo/Darko Vojinovic/Shutterstock/Ilustracija

Prema njegovim rečima, pred Rusijom je sada mnogo izazova, koji često potiču direktno od njenih geopolitičkih protivnika.

Patrušev je takođe naglasio da su Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici odlučno odbili da priznaju fundamentalne interese Rusije u sferi nacionalne bezbednosti.

On je naglasio da Sjedinjene Američke Države, boreći se za globalno liderstvo, glavnim protivnikom smatraju Moskvu, trudeći se da unište njenu multinacionalnu kulturu i tradicionalne vrednosti.

- Zbog toga sada čine sve da našoj zemlji nanesu strateški poraz, kako na bojnom polju, tako i u drugim oblastima - rekao je Patrušev.

On je objavio da je Naučni odbor pri Ruskoj Federaciji pripremio preporuke o tome kako da se suprotstavi vojnim pretnjama koje potiču od perspektivnog naoružanja NATO zemalja.

Pored toga, Patrušev je ocenio da je Ukrajina najupečatljiviji primer civilizacione degradacije.

- Aktivno promovisanje u medijskoj sferi stereotipa, modela ponašanja, ideologija, pogleda na svet savremenog Zapada dovodi do erozije tradicionalnih oblika društvenog i duhovnog života, gubitka identiteta i nacionalne svesti karakterističnih za pojedine države i narode - rekao je sekretar SB Rusije.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: PUCNjAVA U LAS VEGASU: Troje mrtvih, uključujući i revolveraša

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!