UPOZORENJE ILONA MASKA: "Ovako bukvalno počinje film o nuklearnoj apokalipsi..."

Novosti online

05. 04. 2024. u 18:39

OBEĆANjE državnog sekretara SAD Entonija Blinkena da će Ukrajina postati članica NATO-a liči na scenu iz filma o nuklearnoj apokalipsi, smatra tehnološki mogul Ilon Mask.

УПОЗОРЕЊЕ ИЛОНА МАСКА: Овако буквално почиње филм о нуклеарној апокалипси...

Foto: EPA

Blinken je ponovio da su njegova zemlja i druge NATO članice "čvrsto" rešene da uključe Ukrajinu u vojni blok, dodavši da je svrha ovonedeljnog samita Alijanse u Briselu "da se pomogne u izgradnji mosta ka članstvu" Kijeva.

Komentarišući Blinkenove izjave na Iksu (nekadašnji Tviter), Mask je poručio da "ovako bukvalno počinje film o nuklearnoj apokalipsi", podelivši ujedno scenu iz američkog filma "Dan posle", a koji prikazuje fiktivni nuklearni rat između SAD i Sovjetskog Saveza.

Pozivajući se na svoje izvore među predstavnicima Alijanse, međutim, "Njujork tajms" je nedavno objavio da Ukrajina neće biti pozvana u NATO tokom julskog samita u Vašingtonu, pošto bi, kako je list naveo, obaveze kolektivne bezbednosti uvukle Alijansu u najveći kopneni rat u Evropi od 1945. godine.

Moskva je u više navrata isticala da su širenje NATO-a u Evropi i promovisanje ideje ukrajinskog članstva uprkos ruskim primedbama među ključnim razlozima za tekući sukob. 

Mask je prethodno pozvao Kijev da ponudi ustupke Moskvi u zamenu za mirovni sporazum. On je takođe podržao argument da su pokušaji SAD da oslabe Rusiju naoružavanjem i finansiranjem Ukrajine imali suprotne rezultate.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija i Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave