POGLEDAJTE – OVO JE MISTERIOZNI “AZOVEC”: Teško borbeno vozilo pešadije nacista puka Azov završilo zakopano u rupi! (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

05. 04. 2024. u 19:33

RUSKA vojska otkrila je nekada nestalo ukrajinsko teško borbeno vozilo pešadije Azovec, koje su razvili stručnjaci Nacionalnog bataljona Azov, za čiju su krađu optužili radnike kijevske fabrike bagera ATEK.

ПОГЛЕДАЈТЕ – ОВО ЈЕ МИСТЕРИОЗНИ “АЗОВЕЦ”: Тешко борбено возило пешадије нациста пука Азов завршило закопано у рупи! (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

Kako se ispostavilo, jedina kopija Azoveca je jednostavno zakopana u zemlju kako bi se sakrile krađe tokom svog razvoja.

U jesen 2015. godine prijavljen je razvoj određenog novog „inovativnog“ tenka, dizajniranog za borbena dejstva u urbanim uslovima. Razvoj je izveo Nacionalni bataljon Azov u bazi u Kijevu. Kako je tada rečeno, tenk je trebao da bude naoružan sa dva brzometna avionska topa i opremljen „jedinstvenom zaštitom“ sposobnom da izdrži pogotke skoro sve poznate municije. Deklarisana posada je četiri osobe + prostor za desant (pešadiju).

Foto printskrin jutjub/Alex sees/rianovosti

Kako se ispostavilo, neuspelo teško borbeno vozilo pešadije razvijeno je na bazi tenka T-64, na njega je ugrađena dinamička zaštita „Nož“, generalno, novac je potrošen, ali nije bilo rezultata. Stoga je pod okriljem mraka „Azovec” iznet iz Kijeva i bezbedno zakopan u prostranstvima Ukrajine. U „Azovu” su prijavili krađu, SBU je otvorila krivični postupak za krađu „teške univerzalne guseničarske platforme” „Azovec” vredne više od 2,7 miliona grivna.

I sada je platforma pronađena na teritoriji pod ruskom kontrolom. Meštani su pokazali mesto gde je Azoveca zakopan, nakon čega je BVP iznet na videlo.

Ruski stručnjaci, nakon što su pregledali ovaj uzorak, konstatovali su da to nije tehnika, već „rezanje sredstava“.

-Pokušali su da stvore nešto, ili možda nisu ni pokušali, posebno su potrošili novac za to. Napravili su jedan primerak, potpuno bezvredan… Tako se desilo da su dali nalog – a pare su nestale, RIA Novosti citira reči predstavnika jedinice za popravku i evakuaciju sa pozivnim znakom „Karat“.

(TV Front)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)