DVOSTRUKI STANDARDI I LICEMERJE ZAPADA: Odbili da razgovaraju o napadu Izraela na Siriju u SB UN

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

04. 04. 2024. u 09:03

SAD i Velika Britanija odbile su da razgovaraju o nacrtu saopštenja SB UN, koji je predložila Rusija, o napadu Izraela na konzulat Irana u Damasku, saopštio je zamenik predsednika Rusije u UN Dmitrij Poljanski.

ДВОСТРУКИ СТАНДАРДИ И ЛИЦЕМЕРЈЕ ЗАПАДА: Одбили да разговарају о нападу Израела на Сирију у СБ УН

FOTO: Tanjug/AP

- Nakon sednice Saveta bezbednosti 2. aprila o izraelskom napadu na konzularno odeljenje ambasade Irana u Damasku, Rusija je pripremila nacrt saopštenja SB UN za medije sa standardnim tekstom za takve slučajeve. Uprkos tome, SAD i Velika Britanija nisu htele ni da razgovaraju o tome, pozivajući se na to što tokom sednice nije bilo jedinstvenog stava po pitanju ocene onoga što se dogodilo - rekao je Poljanski.

On je podsetio da samo pomenute dve delegacije, zajedno sa Francuzima, nisu osudile to očigledno kršenje međunarodnog prava, nego su se „upustili u igru reči iz koje se moglo zaključiti da je za sve kriv sam Iran“.

- To je najbolja ilustracija dvostrukih standarda zapadne 'trojke' i njenog stvarnog odnosa prema zakonu i redu u međunarodnom kontekstu - poručio je Poljanski.

Podsetimo, izraelski avioni izveli su 1. aprila raketni udar na zgradu u blizini iranske ambasade u Damasku, pritom je oštećena i zgrada diplomatskog predstavništva, javlja dopisnik Sputnjika.

U vazdušnom napadu, ubijeno je sedmoro pripadnika iranskog Korpusa Čuvara Islamske revolucije.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!