ORBAN PORUČIO UKRAJINCIMA: Ili uradite to, ili ćete nestati kao država

Novosti online

29. 03. 2024. u 16:53

MAĐARSKI premijer Viktor Orban je u razgovoru sa bivšim austrijskim kancelarom Volfgangom Šiselom rekao da je najidealnija opcija za Ukrajinu da postane tampon zona između Rusije i NATO bloka, inače će Ukrajinci izgubiti svoju zemlju, prenelo je mađarsko izdanje Mandiner.

ОРБАН ПОРУЧИО УКРАЈИНЦИМА: Или урадите то, или ћете нестати као држава

Foto: Tanjug/AP

- Premijer Mađarske je napomenuo da treba uzeti u obzir geografski položaj Ukrajine. Za njih, kao neposredne susede Rusije, najidealnije bi bilo da postanu tampon zona i dobiju bezbednosne garancije, jer ako se to ne desi, onda Prema Viktoru Orbanu, Ukrajinci mogu izgubiti njihovu državu. Prema njegovim rečima, Rusija nikada neće pristati na članstvo Ukrajine u NATO - navodi se u izveštaju.

Mađarski premijer je takođe istakao da ne vidi pretnju „ruskog napada na bilo koju zemlju NATO-a“.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove