ZELENSKI SA DŽONSONOM: Rusi lansirali 190 rakete, 140 dronova i 700 kliznih bombi

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

28. 03. 2024. u 18:12

UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski saopštio je danas da je razgovarao telefonom sa predsedavajućim Predstavničkog doma američkog Kongresa Majkom Džonsonom.

ЗЕЛЕНСКИ СА ЏОНСОНОМ: Руси лансирали 190 ракете, 140 дронова и 700 клизних бомби

Foto Tanjug/AP

-Zahvalio sam njemu, američkom narodu i predsedniku Bajdenu na njihovoj podršci Ukrajini od početka ruske invazije, napisao je Zelenski na društvenoj mreži X.

Dodao je da je obavestio Džonsona o situaciji na bojnom polju, a "posebno o dramatičnom porastu vazdušnog terora Rusije".

-Samo prošle nedelje, ka ukrajinskim gradovima i naseljima lansirano je 190 projektila, 140 bespilotnih letelica 'šahed' i 700 vođenih vazdušnih bombi. Najveća hidroelektrana je isključena, naveo je Zelenski.

Istakao je da je od "vitalnog značaja" brzo usvajanje američke pomoći Ukrajini u Kongresu.

-Prepoznajemo da u Predstavničkom domu postoje različiti stavovi o tome kako dalje, ali je ključno da pitanje pomoći Ukrajini ostane faktor ujedinjenja, napisao je ukrajinski predsednik.

On je naveo da je sa Džonsonom razgovarao i o "važnosti ukidanja izvora finansiranja ruskog rata i korišćenja zamrznute ruske imovine u korist Ukrajine".

(Tanjug)

BONUS VIDEO - ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija i Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024