RUSIJA IMA DOKAZE: Teroristi dobijali novac iz Ukrajine (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

28. 03. 2024. u 17:13

ISTRAGA je potvrdila podatke da su izvršioci terorističkog napada na Krokus siti hol primili značajne količine novca i kriptovaluta iz Ukrajine, navodi Telegram kanal ruskog Istražnog komiteta.

РУСИЈА ИМА ДОКАЗЕ: Терористи добијали новац из Украјине (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

-Prvi rezultati istrage u potpunosti potvrđuju planski karakter akcija terorista, pažljivu pripremu i finansijsku podršku organizatora zločina. Kao rezultat rada sa privedenim teroristima, proučavanja tehničkih uređaja oduzetih od njih i analize informacija o finansijskim transakcijama dobijeni su dokazi o njihovoj povezanosti sa ukrajinskim ekstremistima, navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, istraga raspolaže potvrđenim podacima da su izvršioci terorističkog napada primili značajne količine novca i kriptovaluta iz Ukrajine, koji su korišćeni za pripremu zločina.

Pored toga, identifikovan je i priveden još jedan osumnjičeni, umešan u šemu finansiranja terorizma. Istraga će podneti zahtev sudu za njegovo pritvaranje.

Ranije je direktor FSB Aleksandar Bortnikov saopštio da prve informacije dobijene od uhapšenih u slučaju terorističkog napada u Krokus siti holu potvrđuju ukrajinski trag. Prema njegovim rečima, teroristički napad je bio od koristi zapadnim obaveštajnim službama i Ukrajini kako bi destabilizovao situaciju u Rusiji i posejao paniku u društvu.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija I Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)