LIDER HAMASA U TEHERANU: Sastaje se sa zvaničnicima Irana

Tanjug

26. 03. 2024. u 08:48

LIDER Hamasa Ismail Hanije sastaće se danas sa iranskim zvaničnicima u Teheranu, u drugoj poseti Iranu od 7. oktobra, kada je počeo rat u Pojasu Gaze.

ЛИДЕР ХАМАСА У ТЕХЕРАНУ: Састаје се са званичницима Ирана

Tanjug

Ova poseta dešava se dan posle usvajanja rezolucije o prekidu vatre sa Izraelom u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija (SBUN), prenosi Rojters.

Hamas je u ratu sa Izraelom dobijao podršku od Irana, čiji je ministar spoljnih poslova Naser Kanani nazvao rezoluciju SBUN "pozitivnim korakom".

- Još važniji korak je efektivna akcija za njenu implementaciju - dodao je Kanani.

Hamas je pozdravio rezoluciju i istakao da prekid vatre treba da bude trajan.

SBUN usvojio je 25. marta rezoluciju kojom se traži hitan prekid vatre između Izraela i Hamasa i hitno i bezuslovno oslobađanje svih talaca.

U rezoluciji se naglašava i hitna potreba da se poveća priliv humanitarne pomoći i intenzivira zaštita civila u čitavom Pojasu Gaze.

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija i Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)