NAJVEĆI PROTEST POLJOPRIVREDNIKA U BRITANIJI: Uvoz jeftine hrane ugrožava bezbednost snabdevanja (FOTO)

Novosti online

26. 03. 2024. u 07:48

VIŠE od stotinu traktora vozilo je usporeno kroz London i oko Vestminsterske palate u dosad najvećem protestu britanskih poljoprivrednika, koji tvrde da njihova vlada ne pomaže dovoljno proizvodnju hrane.

НАЈВЕЋИ ПРОТЕСТ ПОЉОПРИВРЕДНИКА У БРИТАНИЈИ: Увоз јефтине хране угрожава безбедност снабдевања (ФОТО)

FOTO: EPA

Iza protesta u ponedeljak stoje organizacije "Sačuvajmo britansku poljoprivredu" "Pravednost za poljoprivrednike" iz okruga Kent, koje tvrde da uvoz jeftine hrane i nedostatak jasne državne podrške ugrožavaju bezbednost snabdevanja hranom u Velikoj Britaniji, prenosi Bi-Bi-Si.

Poljoprivrednik Kolin Rejner je naveo da je fokusiranje vlade na ekologiju prilikom izdvajanja za poljoprivredu štetan za cene domaće proizvodnje, naročito jer se uvoze proizvodi koji podležu nižim standardima proizvodnje.

Ministar poljoprivrede Mark Spenser je izjavio da je poljoprivreda u srcu britanske trgovine i najavio nove mere kojima će ograničiti površinu zemlje koja se isključuje iz proizvodnje zbog potreba životne sredine.

- Proizvodnja hrane je glavna svrha poljoprivrede i danas ovaj princip činimo jasnijim, ukazao je Spenser.

Iz vlade je rečeno da će najmanje 60 odsto hrane koju konzumiraju Britanci biti proizvedeno u njihovoj zemlji.


 

BONUS VIDEO: ZLATNA GROZNICA: Mladi Avganistanci okreću se kopanju zlata kako bi obezbedili svoje porodice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024