BRITANIJA UPOZORAVA: Evropa treba da bude zabrinuta posle terorističkog napada u Moskvi

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

24. 03. 2024. u 13:55

VELIKA Britanija treba da bude zabrinuta zbog pretnje "Islamske države" nakon terorističkog napada u Moskvi, rekao je britanski ministar finansija Džeremi Hant, piše "Dejli mejl".

БРИТАНИЈА УПОЗОРАВА: Европа треба да буде забринута после терористичког напада у Москви

Foto Tanjug/AP

On je rekao da evropske zemlje "moraju da ostanu budne i oprezne" nakon što su u Moskvi ubijene 133 osobe u napadu koji ukazuje da "Islamska država" i dalje ima organizacione sposobnosti za velike krvave napade.

Hant je gubitak civilnih života opisao kao "tragediju", ali je osudio Kremlj zbog povezivanja Ukrajine sa napadom.

- Mi ne vjerujemo bilo čemu što kaže vlada u Rusiji, ali to ne znači da ovo nije tragedija kada nevini ljude stradaju - istakao je Hant.

On je rekao da je potrebno ostati na oprezu.

- Ako je to `Islamska država`, oni ne biraju žrtve, oni su spremni da ubijaju na najstrašnije načine moguće - naglasio je Hant.

Na pitanje da li bi druge evropske zemlje, uključujući Britaniju, trebalo da budu zabrinute zbog moguće pretnje "Islamske države", on je rekao da apsolutno trebaju.

(Srna)

BONUS VIDEO: Monah Arsenije za "Novosti" o terorističkom napadu u Moskvi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!