PRVO OBRAĆANJE PUTINA NAKON MASAKRA U MOSKVI (VIDEO)

Novosti online

23. 03. 2024. u 13:44 >> 14:01

Predsednik Rusije Vladimir Putin obraća se naciji nakon terorističkog napada koji se dogodio u petak u tržnom centru i koncertnoj dvorani "Krokus Siti" na severozapadu Moskve.

ПРВО ОБРАЋАЊЕ ПУТИНА НАКОН МАСАКРА У МОСКВИ (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Telegram

Putin je ono što se dogodilo u Krokusu nazvao krvavim i varvarskim terorističkim napadom, rekavši da su "desetine mirnih, nevinih ljudi postale žrtve terorističkog napada u Krokusu".

- Kao nekad nacisti, zamislili su da izvrše demonstrativno pogubljenje. Svi izvršioci, organizatori i naručioci snosiće kaznu, ko god da su. Kaznićemo svakog ko stoji iza leđa terorista ko je spremao taj udar po Rusiji i po našem narodu - rekao je Putin.

Foto: Printscreen/Telegram

Putin je izrazio zahvalnost ekipama Hitne pomoći, vatrogascima i spasiocima koji su učinili sve da spasu živote ljudi.

Ruski predsednik izrazio je saučešće svima koji su izgubili porodicu i prijatelje, a 24. mart proglasio danom nacionalne žalosti.

On je potvrdio da su napadači na Krokus krenuli ka Ukrajini, gde im je bio pripremljen "prozor".

Foto: Printscreen/Telegram

- Istražne i agencije za sprovođenje zakona učiniće sve da utvrde sve detalje terorističkog napada u Krokusu, sve ćemo identifikovati i kaznti - rekao je Putin.

Ruski lider je rekao da su uvedene posebne mere usmerene na borbu protiv terorizma kako bi se sprečili novi napadi.

- Ruska Federacija će identifikovati i kazniti sve koji su pripremali teroristički napad. Teroriste čeka samo odmazda i zaborav. Nemaju budućnost. Zajednička dužnost Rusa sada je da budu zajedno, i tako će i biti. Niko ne može da poljulja jedinstvo ruskih građana - rekao je Putin.

On je dodao da je "Rusija uvek bila još jača tokom najtežih iskušenja, tako će biti i sada. Niko neće moći da poseje otrovno seme razdora ili panike u Rusiji".

- Ruske obaveštajne službe rade na identifikaciji saučesnika terorista. Istraga će učiniti sve da utvrdi sve detalje terorističkog napada - rekao je Putin.

Ukrajina je nekoliko puta negirala ruske tvrdnje o umešanosti u napad.

Portparol ukrajinske vojne obaveštajne uprave – Andrij Jusov – rekao je za Bi-Bi-Si da je granična oblast sa Ukrajinom „puna specijalnih službi i vojske. Takođe, najnoviji događaji u Belgorodskoj oblasti i Kursku – gde postoji vojna aktivnost – znače da je ovo linija fronta“.

- Nagoveštavanje da su osumnjičeni krenuli u Ukrajinu značilo bi da su bili glupi ili samoubilački nastrojeni - rekao je.

Prema podacima sa kojima se trenutno raspolaže, najmanje 143 osobe, među kojima troje dece, je poginulo, a minimum 100 ranjeno. Strahuje se da će brojevi biti veći jer je 60 hospitalizovanih u jako teškom zdravstvenom stanju.

Podsetimo, teroristi, njih šestorica, kako se nezvanično tvrdi, upali su u koncertnu dvoranu Krokus siti Hol u centru Moskve i otvorili vatru na ljude koji su se tamo zatekli.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)