BIVŠI OFICIR KOS: Kada se desi ovako veliki napad u Moskvi, propust je sigurno veliki (FOTO/VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

23. 03. 2024. u 00:13

BIVŠI oficir Kontraobaveštajne službe (KOS) Ljuban Karan rekao je večeras da, kada se ovako veliki napad desi u Moskvi, u kojem je ubijeno najmanje 40 ljudi, a ranjeno 145, "propust je sigurno veliki".

БИВШИ ОФИЦИР КОС: Када се деси овако велики напад у Москви, пропуст је сигурно велики (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP

-Rusija se malo opustila, živi u mirnodopskom vremenu. Oni sve do danas nisu priznali, ili do juče, da je u pitanju rat, tek danas je portparol (Kremlja) saopštio da je Rusija praktično u ratu, rekao je Karan za Tanjug.

On je ocenio da su teroristi odabrali pravo vreme kada da pokrenu akciju.

-Što se samog događaja tiče, mislim da su teroristi izabrali pravo vreme kada da nastupe. To znači da su službe bezbednosti bile vrlo aktivne i napete, oprezne u vreme nedavnih predsedničkih izbora u Rusiji, jer su očekivali terorističke akte u vreme izbora. Akti su čak i najavljivani. Po interciji, Rusi su znali su da ukrajinske službe koriste terorističke metode, bilo je najava da će ih pojačati u vreme izbora, dodao je Karan.

On je pojasnio zašto smatra da su teroristi odabrali pravi trenutak.

-Zašto kažem da su su izabrali pravo vreme? Zato što su svi očekivali: 'e, izbori su prošli, neće biti terorističkih akcija, izbori su takvi kakvi jesu'. Tada se službe opuste. E, tada su teroristi upali u koncertnu dvoranu, istakao je Karan.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija I Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!