OGLASILA SE AMBASADA BRITANIJE U MOSKVI: Osuđujemo teroristički napad i izražavamo saučešće porodicama stradilih

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

22. 03. 2024. u 21:52

BRITANSKA ambasada u Rusiji osudila je teroristički napad u Krokus siti holu i izrazila saučešće porodicama i prijateljima nastradalih, navodi se u saopštenju diplomatskog predstavništva na svom Telegram kanalu.

ОГЛАСИЛА СЕ АМБАСАДА БРИТАНИЈЕ У МОСКВИ: Осуђујемо терористички напад и изражавамо саучешће породицама страдилих

Foto:AP/Tanjug

- Osuđujemo teroristički napad na Krokus siti hol u blizini Moskve. Ovo je užasna tragedija, saopštila je ambasada. Dodali su da izražavaju "iskreno saučešće porodicama i prijateljima onih koji su pogođeni i ubijeni u današnjim događajima".


TERORISTIČKI NAPAD NA KROKUS SITI HOL

U petak uveče, najmanje tri osobe u maskirnim uniformama uletele su u Krokus siti hol i otvorile vatru iz automatskog oružja. Skoro odmah su se pojavile informacije o žrtvama.

Ruski FSB saopštio je u petak uveče da je do pucnjave i vatre došlo pre koncerta u Krokus siti holu u moskovskoj oblasti Krasnogorsk, na severozapadnoj granici Moskve. Prema podacima FSB-a, ranije je poginulo 40 ljudi, a više od 100 je povređeno. Ruski istražni komitet pokrenuo je krivični postupak povodom terorističkog napada.

Dopisnik RIA Novosti, koji je prisustvovao incidentu, javio je da su najmanje tri maskirana muškarca i bez maski upala u hol kroz tezge, pucali u ljude iz otvora i bacili zapaljive bombe.

Pres-sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov rekao je da je Vladimir Putin već u prvim minutima obavešten o pucnjavi na Krokus i da preko svih nadležnih službi stalno dobija informacije o tome šta se dešava i mere koje se preduzimaju. Peskov je napomenuo da je predsednik dao sva potrebna uputstva.

BONUS VIDEO - ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija I Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024