TO BI BIO KORAK DO TREĆEG SVETSKOG RATA Putin: Niko ne želi takav scenario

Novosti online

18. 03. 2024. u 07:50

RUSKI predsednik Vladimir Putin izjavio je da bi prisustvo zapadnih trupa u Ukrajini moglo da dovede svet na ivicu trećeg svetskog rata, napominjući da misli da niko ne želi takav scenario.

ТО БИ БИО КОРАК ДО ТРЕЋЕГ СВЕТСКОГ РАТА Путин: Нико не жели такав сценарио

Foto: Profimedia

Putin je u svom izbornom štabu rekao da Rusija mora da razmisli o tome sa kim bi mogla da razgovara o postizanju mira u Ukrajini, sugerišući da ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski nije mogući sagovornik u pregovorima, prenele su RIA Novosti. 

Putin je istakao da je reakcija zapadnih zemalja na izbore u Rusiji očekivana, jer se, kako je naveo, bore oružanim sredstvima protiv Ruske Federacije i pokušavaju da obuzdaju razvoj zemlje.

On je rekao da će svet u slučaju sukoba velikih razmera Rusije i NATO-a biti na pragu trećeg svetskog rata, međutim, da je malo ko zainteresovan da se tako nešto dogodi, prenosi Sputnjik.

- Smatram da je u savremenom svetu sve moguće, ja sam o tome već govorio i svima je sve to jasno. To bi bilo na korak od totalnog rata, trećeg svetskog. Mislim da je malo ko zainteresovan da se tako nešto desi - rekao je Putin odgovarajući na pitanje novinara.

Putin je takođe rekao i da je negativna reakcija Zapada na ishod predsedničkih izbora u Rusiji očekivana.

- A šta ste hteli, da ustanu i tapšu? Oni se bore protiv nas, i to oružanim putem. Pritom, da tapšu svim onim ljudima, ne meni lično, već svima onima koji se bore za jačanje Rusije, njenog suvereniteta, povećanja njene odbrambene mogućnosti, ekonomske nezavisnosti i suvereniteta u oblasti ekonomije i finansija? - rekao je on.

Dodao je da je Zapad sebi za cilj postavio obuzdavanje razvoja ruske ekonomije i da će, s tim u vezi, govoriti sve što je potrebno javnosti kako bi tu tezu opravdali.

Na pitanje o mogućnosti priključenja Harkovske oblasti Rusiji Putin je rekao da ne isključuje da će Rusija biti prinuđena da stvori sanitarnu zonu na teritorijama koje kontroliše kijevski režim.

- Rusija, uzimajući u obzir napade ukrajinskih oružanih snaga na Belgorodsku oblast, u nekom trenutku bi mogla da stvori 'sanitarnu zonu' na teritoriji Ukrajine koja se graniči sa Rusijom. Nisam spreman da sada pričam o tome šta, kako i kada treba da pripojimo (teritorije). Ali ne isključujem da ćemo, imajući u vidu tragične događaje koji se danas dešavaju, biti prinuđeni u jednom trenutku - kada to budemo smatrali potrebnim – da stvorimo određenu 'sanitarnu zonu' na današnjim teritorijama pod kontrolom kijevskog režima, rekao je on.

Kako je rekao, trebalo bi stvoriti zonu bezbednosti, preko koje neprijatelj neće moći da koristi svoje oružje, pre svega strane proizvodnje.

- To je posebno pitanje, rekao je on u svom predizbornom štabu, odgovarajući na zahtev da se imenuje veličina moguće "sanitarne zone".

Govoreći o prisustvu američkog novinara u njegovom izbornom štabu, Putin je rekao da za Sjedinjene Države nije sve izgubljeno.

- Hvala vam što ste tu i uprkos vašem kritičkom stavu. I dalje slušate moj govor, koji verovatno nije baš prijatan, ali ste pokušali da mi postavite i neka škakljiva pitanja. Ali ipak ste tu, a to govori da nije sve izgubljeno za Sjedinjene Američke Države, rekao je Putin.

BONUS VIDEO: DVA PISMA ZA ANGELINU: Potresne reči nastavnice i drugarice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!