POLJANSKI O ANTIRUSKOJ IZJAVI U UN: Manje od trećine članica UN osudilo predsedničke izbore

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

17. 03. 2024. u 00:22

MANjE od trećine zemalja članica UN, odnosno njih 56 od 193, potpisalo je zajedničku izjavu kojom se osuđuju predsednički izbori u Rusiji, izjavio je danas zamenik stalnog predstavnika Rusije pri Ujedinjenim nacijama Dmitrij Poljanski.

ПОЉАНСКИ О АНТИРУСКОЈ ИЗЈАВИ У УН: Мање од трећине чланица УН осудило председничке изборе

Foto: Printskrin

-Cele sedmice, zapadne nacije su “uvrtale ruke” svim članicama UN kako bi ih naterale da se pridruže izjavi u kojoj se osuđuju izbori u Rusiji. Mnogi su nam se žalili na to, napisao je Poljanski na svom nalogu na platformi Telegram.

On je dodao da su zemlje koje su potpisale izjavu Austrija, Albanija, Bugarska, Mađarska, Grčka, Nemačka, Gruzija, Izrael, Španija, Italija, Letonija, Litvanija, Kipar, Rumunija, Slovačka, Slovenija, SAD, Finska, Francuska, Hrvatska, Crna Gora, Češka, Čile, Švajcarska, Švedska, i druge.

Istakao je da su te zemlje u aprilu 2022. takođe glasale za "antirusku rezoluciju" Generalne skupštine UN.

Poljanski je ocenio da su zemlje tako glasale "u žaru trenutka, ne shvatajući šta se dešava".

-Generalno, podrška režimu ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog u Ujedinjenim nacijama se svela na kolektivni Zapad i njegove marionetske satelite, rekao je Poljanski.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija I Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!