HUTI PLANIRAJU OPKOLJAVANJE IZRAELA: Tajni sastanak sa saveznicima održan u Bejrutu

Novosti online

16. 03. 2024. u 16:39

PREDSTAVNICI jemenskih Huta razgovarali su o "širenju konfrontacija i opkoljavanju" Izraela na sastanku u Libanu sa Hamasom i drugim palestinskim grupama, izjavio je zvaničnik te militane grupe koju podržava Iran.

ХУТИ ПЛАНИРАЈУ ОПКОЉАВАЊЕ ИЗРАЕЛА: Тајни састанак са савезницима одржан у Бејруту

Foto: Printskrin

Predstavnici Hamasa, Islamskog džihada i Narodnog fronta za oslobođenje Palestine sastali su se prošle nedelje sa Hutima u Bejrutu, rekao je zvaničnik pod uslovom da ostane anoniman.

Palestinski izvori su ranije naveli da je sastanak održan, a jedan od njih je rekao da su predstavnici razgovarali o "mehanizmima za koordinaciju svojih akcija otpora" za "sledeću fazu" rata u Gazi, koji je sada ušao u šesti mesec, prenosi "Tajms of Izrael".

Drugi neimenovani palestinski izvor, rekao je da su učesnici sastanka razgovarali o "komplementarnoj ulozi pokreta Ansar Alah (Huti) zajedno sa palestinskim frakcijama, posebno u slučaju izraelske ofanzive na Rafu".

Kancelarija izraelskog premijera Benjamina Netanijahua saopštila je u petak da je odobrio vojni plan za kopnenu operaciju u Rafi, bez navođenja vremenskog okvira.

Napadi Huti na brodove u Crvenom moru od početka rata između Izraela i Hamasa poremetili su globalnu trgovinu, akcije za koje pobunjenici kažu da predstavljaju znak solidarnosti sa Palestincima.

 

BONUS VIDEO: PRVI PUT U JAVNOSTI - KOMPLETAN SPISAK IMENA I PREZIMENA: BIA izdaje publikaciju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!