UKRAJINA DOŠLA U FAZU OČAJA, NE ŽELI BITI ZABORAVLJENA? Diplomate sve umornije od Kijeva i Zelenskog, bave se drugim pitanjima

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

16. 03. 2024. u 11:53

DIPLOMATE u UN i širom sveta sve su umorniji od Ukrajine i Vladimira Zelenskog, rekao je za "Sputnjik" zamenik stalnog predstavnika Rusije u UN Dmitrij Poljanski.

УКРАЈИНА ДОШЛА У ФАЗУ ОЧАЈА, НЕ ЖЕЛИ БИТИ ЗАБОРАВЉЕНА? Дипломате све уморније од Кијева и Зеленског, баве се другим питањима

Foto: Profimedia/Ercin Erturk / Anadolu Agency

- U svetu postoji veliki zamor od Zelenskog i njegovog režima. U UN postoji očigledan zamor od toga - rekao je Poljanski.

Foto: Printskrin Youtube/ RussiaUN

On je dodao da Ukrajina to osjeća i da "očajnički podseća" svet na sebe i nastavlja da se trudi da ne bude zaboravljena, posebno kada se globalna pažnja pomera na druga pitanja.

- U UN je sasvim jasno da se većina zemalja globalnog juga bavi drugim pitanjima, a rat u Gazi je naravno jedno od njih. I ova promena je sasvim jasna i sasvim vidljiva - naglasio je Poljanski.

Poljanski je dodao da Zelenski dodatno otuđuje diplomatsku zajednicu pristupajući ukrajinskom sukobu sa pozicije sile, umesto da ulaže stvarne napore u pronalaženje rješenja za krizu.

(Srna)

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija I Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave