PRVA REAKCIJA KREMLJA NAKON PUTINOVIH REČI KOJE SU PRODRMALE SVET: Oglasio se Peskov - "To su namerno uradili..."

Марија Стевановић
Marija Stevanović

14. 03. 2024. u 11:41

PORTPAROL Kremlja Dmitrij Peskov rekao je, povodom reakcije Bele kuće na intervju ruskog predsednika Dmitriju Kiseljovu, da su na Zapadu namerno izostavili njegove reči da mu ni na pamet nije palo da primeni taktičko nuklearno oružje u okviru specijalne vojne operacije.

ПРВА РЕАКЦИЈА КРЕМЉА НАКОН ПУТИНОВИХ РЕЧИ КОЈЕ СУ ПРОДРМАЛЕ СВЕТ: Огласио се Песков - То су намерно урадили...

Foto: AP

Prethodno je predstavnica Bele kuće Karin Žan-Pjer rekla da je američki predsednik informisan o Putinovom intervjuu i da deo intervjua koji se tiče nuklearnih snaga u Vašingtonu smatraju neodgovornim.

- To je namerno izvlačenje iz konteksta. Zaista, nikakve pretnje primenom nuklearnog oružja sa Putinove strane nisu iznete. On je odgovarao na pitanje novinara, a i to su bila pitanja novinara, a ne nekakva posebna saopštenja. I predsednik je upravo govorio o razlozima koji mogu da učine da primena nuklearnog oružja bude neizbežna. To su razlozi koji su izneti u našim odgovarajućim dokumentima, koji su svima dobro poznati. Na Zapadu su svi namerno izostavili reči da mu nikada nije palo na pamet da primeni taktičko nuklearno naoružanje bez obzira na različite situacije na frontu tokom borbi. Tako je to namerno izvrtanje konteksta i odsustvo želje da se čuje predsednik Putin. U tome nema ničeg novog. To je ono što smo mi odavno intenzivno registrovali, a posebno u poslednje dve godine - rekao je Peskov.

Ruski lider je u intervjuu Dmitriju Kiseljovu, generalnom direktoru „Rusije sevodnja“ kome pripada i Sputnjik, naglasio da je ona u stanju borbene gotovosti, da i Amerikanci imaju takvu trijadu, ali da je ruska naprednija.

Prema njegovim rečima, i Amerikanci razvijaju nuklearne komponente, ali to „ne znači da žele da započnu nuklearni rat“.

Rekao je i da on nikada nije razmišljao o upotrebi takvog oružja, ali da je Rusija „spremna“ za nuklearni sukob ako oni to žele.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

LUKSUZ NA RUSKI NAČIN


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu