DEMONSTRACIJA SILE: Zapad u strahu od pomorske vežbe Rusije, Irana i Kine (VIDEO/FOTO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

13. 03. 2024. u 20:06

JEDAN od ciljeva pomorske vežbe "Pomorski sigurnosni pojas - 2024" koju održavaju Rusija, Iran i Kina je demonstracija sile, rekao je novinarima iranski ministar odbrane Mohamed Reza Aštijani.

ДЕМОНСТРАЦИЈА СИЛЕ: Запад у страху од поморске вежбе Русије, Ирана и Кине (ВИДЕО/ФОТО)

Foto Tanjug/AP

-Vežbe se održavaju kao demonstracija sile. U ovim manevrima tri velike svetske sile zajedno uvežbavaju napore da obezbede stabilnost u regionu i bezbednost važnih pomorskih puteva, rekao je on, javila je agencija Tasnim, preneo je TASS.

Da bi ukazao na značaj vežbi, Aštijani je istakao i prisustvo posmatrača iz zemalja poput Omana, Pakistana i Azerbejdžana.

Ranije danas, Amrolah Nozari, komandant pomorske baze "Imam Ali", korpusa Islamske revolucionarne garde, rekao je da je Iran učestvovao u vežbi sa dve fregate i tri krstarice.

On je rekao da manevri pokrivaju površinu od 17.000 kvadratnih kilometara, koji uključuju tri od pet ključnih moreuza na severu Indijskog okeana.

Vežba, takođe, pokazuje sposobnost Irana, Kine i Rusije da zajednički obezbede globalnu bezbednost, naveo je Nozari.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - DR Novosti: Kada treba početi sa anti-age rutinom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)