OVAKO JE PONOVO UNIŠTENO AMERIČKO VUNDERVAFE: U par dana stradao i treći HIMARS u Ukrajini (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

12. 03. 2024. u 19:12

HIMARS, višecevni raketni bacač američke proizvodnje ponovo je uništen u Ukrajini. Na snimku koji je objavilo Ministarstvo odbrane Ruske Federacije vidi se uništenje još jednog vrednog američkog sistema.

ОВАКО ЈЕ ПОНОВО УНИШТЕНО АМЕРИЧКО ВУНДЕРВАФЕ: У пар дана страдао и трећи ХИМАРС у Украјини (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

Lanser je uništen blizu sela Nikanorovka, severno od grada Pokrovsk.

Kako na snimku možemo da primetimo, najverovatnije je opet uništen radom višecevnog raketnog bacača Tornado-S. Vidi se karakteristično parčadno dejstvo, ali se do kraja snimka ne primećuje detonacija BK ili plamen na samom sistemu. Ovo je već drugo uništenje HIMARS lansera u poslednjih nekoliko dana.

SAD su Ukrajini isporučile 39 komada lakog višecevnog bacača raketa HIMARS. Prošle nedelje smo videli prvo dokumentovano uništenje ovog sistema na tlu Ukrajine. U više navrata bio je koban po rusku pešadiju. Proslavio se pogotkom objekta u pozadini u kojem su ruski vojnici organizovali proslavu Nove 2023. godine. Postao je poznat i po snimcima dejstva po koncentraciji ruske pešadije, usled kojih je rusko vojno rukovodstvo primilo mnoge kritike. Poslednji snimci nam pokazuju da HIMARS očito više nije neuhvatljiv za rusku artiljeriju.

(TV Front)

BONUS VIDEO - RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!