IRANSKI MINISTAR: Zapadne zemlje koje snabdevaju Ukrajinu oružjem ne žele kraj sukoba

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

11. 03. 2024. u 21:50

KONTINUIRANE isporuke zapadnog oružja Ukrajini ukazuju na to da Zapad nije voljan da se založi za rešenje sukoba, izjavio je danas portparol iranskog ministarstva spoljnih poslova Naser Kanani.

ИРАНСКИ МИНИСТАР: Западне земље које снабдевају Украјину оружјем не желе крај сукоба

Foto: AP Photo/Vahid Salemi

-Od samog početka ove krize insistiramo na političkom rešenju i izražavamo spremnost da budemo posrednici i pomognemo da se ovaj rat okonča. Nažalost, ono što vidimo je dalja eskalacija sukoba. Oružje koje Ukrajini isporučuju zapadne zemlje ukazuje na to da oni ne žele da promovišu rešavanje krize, rekao je Kanani u intervjuu za novinsku agenciju Tasnim, prenosi TASS.

Zvanični Teheran je više puta ponavljao da je spreman da deluje kao posrednik u pokušaju da se reši ukrajinska kriza, a iranski predsednik Ebrahim Raisi je upozorio da zapadne isporuke oružja Ukrajini "samo produžavaju sukob".

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!