SIJARTO O IZBORIMA U SAD: Ako Tramp pobedi, ponovo će snažan čovek sedeti u Beloj kući

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

08. 03. 2024. u 18:44

MAĐARSKI ministar spoljnih poslova Peter Sijarto izjavio je danas da će, ukoliko kandidat Republikanske stranke pobedi na američkim predsedničkim izborima, SAD ponovo predvoditi snažan predsednik.

СИЈАРТО О ИЗБОРИМА У САД: Ако Трамп победи, поново ће снажан човек седети у Белој кући

Foto: AP Photo/Susan Walsh

-Imati snažnog predsednika u Beloj kući uvek obezbeđuje oblik stabilnosti za globalnu bezbednost, rekao je Sijarto uoči današnjeg sastanka premijera Mađarske Viktora Orbana sa Trampom na Floridi, prenosi MTI.

Sijarto je izrazio uverenje da do rata u Ukrajini ne bi došlo da je Tramp pobedio na izborima 2020, kao i da bi u tom slučaju mnogo brže došlo do rešenja za sukob na Bliskom istoku.

Orban bi trebalo da se sastane sa bivšim američkim predsednikom u Palm Biču kasnije tokom dana, što će biti njihov treći bilateralni sastanak, dok će se Sijarto sastati sa predstavnicima nedavno osnovane Mađarske privredne ikomore na Floridi, kao i sa predstavnicima proizvođača elektronike Jabil, koji zapošljava 4.000 ljudi u Mađarskoj.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)