KANADA JOŠ NIJE ODLUČILA: Trudo nije siguran da li da nastavi firnansiranje UNRWA zbog umešanosti u napade Hamasa

Novosti online

07. 03. 2024. u 20:51

KANADSKI premijer Džastin Trudo izjavio je danas da Otava nije odlučila da li će nastaviti finansiranje Agencije UN za plestinske izbeglice (UNRWA) nakon što je Izrael naveo da je deo osoblja Agencije bio umešan u napade Hamasa 7. oktobra.

КАНАДА ЈОШ НИЈЕ ОДЛУЧИЛА: Трудо није сигуран да ли да настави фирнансирање УНРWА због умешаности у нападе Хамаса

Foto Tanjug/AP

Ranije ove nedelje Kanadska radiodifuzna korporacija i AP su citirali neimenovane vladine izvore da će Kanada poništiti svoju odluku od 26. januara da pauzira dodatno finansiranje UNRWA, preneo je Rojters.

Ali Trudo, direktno upitan da li je to slučaj, rekao je da Otava čeka rezultate interne istrage Ujedinjenih nacija o izraelskim navodima da je 12 zaposlenih u UNRWA bilo uključeno u napade u kojima je poginulo oko 1.200 ljudi, prema izraelskim podacima.

- Danas ne saopštavamo ništa... nastavićemo da razmatramo situaciju. Nastavićemo da posmatramo UN dok ispituju šta se dešava unutar ove organizacije, rekao je on novinarima u Torontu.

- Humanitarna kriza i katastrofa u Gazi para srca svih. Znamo koliko je važno da Gaza dobije pomoć, rekao je Trudo i istakao da su ljudi u enklavi suočeni sa glađu.

On je kazao da niko ne može ostati ravnodušan na patnje u Gazi i napomenuo da "Kanađani imaju veoma jaka osećanja u vezi sa sukobom".

Ukupno 16 donatora, uključujući SAD i Britaniju, pauziralo je finansiranje UNRWA.

BONUS VIDEO: SIVA KNJIGA 2024: Održana 16. godišnja konferencija o ekonomskim reformama u Srbiji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!