BUDITE SPREMNI ZA RAT: Kim DŽong Un naredio najviši stepen borbene gotovosti vojske Severne Koreje

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

07. 03. 2024. u 01:07 >> 07:17

SEVERNOKOREJSKI lider Kim Džong Un naredio je tokom inspekcije velike vojne baze na zapadu Severne Koreje uvođenje najvišeg stepena borbene gotovosti severnokorejskih trupa i zatražio od vojske da bude spremna za rat, prenela je danas državna novinska agencija KCNA.

БУДИТЕ СПРЕМНИ ЗА РАТ: Ким Џонг Ун наредио највиши степен борбене готовости војске Северне Кореје

Foto Tanjug/AP

Kimov obilazak vojne baze, čija lokacija nije obelodanjena, upriličeno je neposredno nakon početka redovnih godišnjih, kombinovanih vojnih vežbi američkih i južnokorejskih snaga, prenosi Rojters.

U ovogodišnjim združenim američko-južnokorejskim vojnim manevrima koji su započeti u ponedeljak na jugu Južne Koreje angažovano je dvostruko više snaga u odnosu na prošlogodišnje vežbe.

Foto Tanjug/AP

Kim je rekao da severnokorejska vojska mora "dinamično da sprovede nove, intenzivirane ratne pripreme u skladu sa zahtevima aktuelne situacije", prenela je agencija KCNA.

- Naša vojska bi trebalo stalno da intenzivira vežbe koje oponašaju ratno stanje i da brzo unapređuje svoje borbene sposobnosti do savršene spremnosti za stvarni rat, rekao je Kim.

Foto Tanjug/AP

Severnokorejski lider nije pomenuo vežbe američke i južnokorejske vojske, ali je nadgledao svoje trupe koje su izvodile manevre u uslovima simulacije stvarnog ratnog stanja, prenela je severnokorejska novinska agencija.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)