JAR TRAŽI OD MSP HITNO DELOVANJE: Sprečite glad u Pojasu Gaze!

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

07. 03. 2024. u 00:48

JUŽNA Afrika se obratila Međunarodnom sudu pravde u Hagu (MSP) sa zahtevom da hitno deluje kako bi se sprečila glad u Pojasu Gaze, saopšteno je danas iz kabineta južnoafičkog predsednika.

ЈАР ТРАЖИ ОД МСП ХИТНО ДЕЛОВАЊЕ: Спречите глад у Појасу Газе!

Foto: Tanjug/AP

-Južna Afrika je zatražila od MSP da naloži dodatne, hitne mere protiv Izraela, koji, kako se navodi, krši dogovore koji su na snazi, potvrđeno je iz MSP, prenosi Rojters.

U svom dopisu MSP Južna Afrika je upozorila da su Palestinci u Pojasu Gaze suočeni sa glađu i zatražila je od suda da naredi obustavu neprijateljstva i oslobađanje svih talaca i pritvorenika.

Južna Afrika je takođe tražila od suda da naredi Izraelu da preduzme "neposredne i efikasne mere koje bi omogućile pružanje hitno potrebne, bazične humanitarne pomoći u cilju sprečavanja gladi u palestinskoj enklavi".

Dodaje se da bi MSP, "zbog izuzetne hitnosti situacije", trebalo da preduzme ove mere bez zakazivanja novog ciklusa ročišta.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!