DOBILI NA LUTRIJI I ŽIVELI SVOJ SAN: Mladom paru se život promenio iz korena, ali posle par dana sve je krenulo "nizbrdo" (VIDEO)

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

06. 03. 2024. u 09:18

SREĆA jednog ljubavnog para koji je na lutriji osvojio 100.000 funti (oko 117.000 evra) brzo je nestala onda kada su postali meta pljačkaša.

ДОБИЛИ НА ЛУТРИЈИ И ЖИВЕЛИ СВОЈ САН: Младом пару се живот променио из корена, али после пар дана све је кренуло низбрдо (ВИДЕО)

Foto: Društvene mreže

Li Dejvis i Kerien Koupstik, iz Vulverhemptona u Engleskoj, dobili su u septembru 2017. ogroman novac putem greb-greb kartice, koja je potpuno promenila njihov život. Međutim, samo nekoliko dana nakon dobitka, pljačkaši su u tri ujutro noževima provalili u njihov dom i zapretili prestravljenom paru.

- Kada smo osvojili novac, živeli smo svoj san. Uložili smo u kuću i planirali venčanje. Malo smo izlazili, i potrošili smo nešto novca na odeću i nakit. Onda smo u ponedeljak uveče oboje legli da spavamo kada su u sobu ušli muškarci obučeni u crno sa fantomkama, noževima i šipkama. Zaista smo se uplašili za svoje živote. Vikali su: 'Gde su pare, gde je zlato?'. Onda je onaj koji je držao šipku otišao do Kerien i naredio joj da ustane iz kreveta - rekao je Li 2017. godine.

Ovo iskustvo bilo je za njih jako traumatično, ipak, rekao je tada, imali su sreće što pljačkaši nisu probudili njihovu decu, zbog čega bi cela situacija bila mnogo gora.

Pobegli sa oko 18.500 evra

Nasilnici su tada pobegli sa ogrlicom od 4.000 funti, zlatom vrednim 11.000 funti, narukvicom procenjenom na blizu 1.000 funti. Takođe, tokom ovog noćnog prepada zgrabili su dva ajfona i osam prstenova, preneo je Blic.

Njihove planove o velikoj svadbi i uživanje u novom stanu na trenutak je prekinulo ovo traumatično iskustvo zbog kog su se zapitali šta bi moglo da se desi sledeće.

Takođe, objašnjava da su u početku u o njihovom dobitku znali samo bliski prijatelji, međutim, brzo se proširilo po gradu ko su dobitnici.

- Nekoliko naših prijatelja je znalo da smo dobili na lutriji, ali su kasnije, kada smo izašli u lokalnim novinama, saznali svi - rekao je Li pa dodao da su većinu novca potrošili na kuću, i da gotovine nije bilo u njegovom domu.

"Znali su šta traže"

Iako ne zna ko stoji iza svega, svestan je da su pljačkaši bili upoznati sa količinom novca koju su dobili.

- Znali su šta traže jer su pitali gde je novac i zlato, znali su da postoji šansa da je u kući. Čak su pokušali da odnesu i rođendanske poklone moje ćerke... Udarali su me šipkom i govorili mi da mirujem, a onda su rekli Kerian da ustane iz kreveta. Uplašili smo se da bi se jednog dana mogli vratiti, nikad se ne zna. Dve nedelje smo živeli na visokom nivou i prosto nas je ovo sada potreslo - istakao je.

(The Sun)

BONUS VIDEO: "MARADONA - IKONA POP KULTURE": Umetničko delo u čast slavnog Argentinca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!