BAJDEN POMEŠAO UKRAJINU SA GAZOM: Zabrinjavajuće ponašanje američkog predsednika (VIDEO)

Novosti online

02. 03. 2024. u 16:14

S OBZIROM na umešanost Amerike u aktuelne sukobe, zabrinjavajuće je da predsednik te države ne zna o čemu priča.

БАЈДЕН ПОМЕШАО УКРАЈИНУ СА ГАЗОМ: Забрињавајуће понашање америчког председника (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP

Od početka svog mandata američki predsednik Džozef Bajden postao je mirođija u svakoj ratnoj čorbi koja je uzavrela širom sveta – a izgleda i dalje nema pojma gde, ko, i oko čega ratuje.

Samo nekoliko dana nakon sistematskog pregleda na kome je, kako tvrdi, prošao "sjajno" lider jedne od najvećih svetskih sila uspeo je da dva puta pomeša Gazu sa Ukrajinom.

Pred sastanak sa italijanskom premijerkom Đorđom Meloni, predsednik čije se mentalno zdravlje neprestano dovodi u pitanje, ukazao je na potrebu da se "u Ukrajinu" dopreme dodatne zalihe hrane, i ustvrdio da je plan "da se nastavi sa otvaranjem drugih koridora u Ukrajinu".

Bajden je rekao da će hrana i zalihe biti transportovani uz pomoć Jordana, saveznika na Bliskom istoku, i da se SAD nadaju da će uspostaviti "pomorski koridor za isporuku velikih količina humanitarne pomoći".

Sve što je rekao odnosilo se na Gazu, a to se saznalo tek kasnije kada portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Kirbi potvrdio novinarima da je Bajden "mislio na Gazu" kada je rekao "Ukrajina".

Da američki predsednik ima ozbiljne rupe u sećanju pokazivalo se i ranije – pre svega nekoliko dana pobrkao je Rusiju i Kinu, a ranije je mešao Herson i Faludžu, Kinu i Kanadu i Ukrajince nazivao Irancima.

(Rt.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu