I BAJDEN I TRAMP IDU U TEKSAS: U jeku krize na meksičko-američkoj granici

A. V. V.

28. 02. 2024. u 15:19

U jeku predizborne groznice u SAD i krize u Teksasu zbog najezde migranata koji preko južne granice iz Meksika ulaze na američko tlo, aktuleni šef Bele kuće Džo Bajden i lider republikanaca Donald Tramp sutra će doputovati u tu saveznu državu.

И БАЈДЕН И ТРАМП ИДУ У ТЕКСАС: У јеку кризе на мексичко-америчкој граници

FOTO: EPA

Ipak, pretendenti na drugi mandat u Beloj kući neće otići u iste pogranične gradove u  Teksasu. Bajden će se sastati sa američkom graničnom patrolom i lokalnim organima za sprovođenje zakona u Braunsvilu, dok će Tramp biti udaljen oko 483 kilometara dalje u Igl Pasu.

Granica je sve više postala trn u oku demokrata, posebno kada se Bajden sprema za izbore, a stranka ima za cilj da ponovo preuzme Predstavnički dom Kongresa u kojem tesnu većinu trenutno imaju republikanci.

Bezbednost granica je konstantno postavljana kao glavni prioritet među Teksašanima, a politika koju predvode republikanci, koju vodi guverner Greg Abot, za postavljanje barijera kao što su žica i bove u reci Rio Grande, pokazala se popularnom među biračima. Iz Trampove kampanje ismevali su Bajdenovu posetu Teksasu poručivši da "ih juri do granice“.

- Putovanje u Teksas pokazuje koliko je ovo veliki problem za njega - istakli su iz Trampove kampanje.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!