ŠTA SE KRIJE IZA LIKVIDACIJE U BARU: Na društvenim mrežama objavljivao da zna ko je naručio i izvršio 11 ubistava

Novosti online

28. 02. 2024. u 08:46 >> 08:54

CRNOGORSKA policija utvrđuje da li su pripadnici škaljarskog kriminalnog klana juče ubili Edmonda Mustafu kako bi sprečili da pred istražiteljima progovori o njihovim zajedničkim kriminalnim akcijama, u kojima je navodno učestvovao donedavno...

ШТА СЕ КРИЈЕ ИЗА ЛИКВИДАЦИЈЕ У БАРУ: На друштвеним мрежама објављивао да зна ко је наручио и извршио 11 убистава

Foto: Printskrin

Mustafa je likvidiran oko 9 sati ujutro u Baru, a kako se sumnja, stradao je od ruke saradnika iz istog klana Dina I. (27).

Dok je Mustafa šetao, s leđa mu je prišao egzekutor i iz automatske puške u njega ispalio više hitaca. Dvadesetdevetogodišnjak je na mestu ostao mrtav, a osumnjičeni za ubistvo je pobegao električnim trotinetom. Identifikovan je i uhapšen nepun sat kasnije, pišu Vijesti.

Likvidirani Mustafa je gotovo deceniju važio za člana barskog klana na čijem čelu je bio sada pokojni Alan Kožar, a koji se u ratu crnogorskih klanova „utopio” u zločinački škaljarski klan.

Foto: Printskrin

 

Nakon likvidacije Kožara, u leto 2020. godine, upućeni tvrde da je Mustafa "promenio dres". U prilog tome govore transkripti brojnih poruka i fotografija koje su na Skaju razmenjivali uhapšeni i odbegli policajci, a u kojima tvrde da je taj Baranin pod njihovom kontrolom.

Policajci Petar L., Ljubo M. i Ivan S. to pišu dok raportiraju vođi kavačkog klana Radoju Zviceru, kojem su obećavali da će Mustafa za više ubistava optužiti tadašnjeg apsolutnog vođu škaljaraca Jovana Vukotića, tvrde Vijesti.

Policija, međutim, tvrdi da je jučerašnja pucnjava obračun pripadnika iste kriminalne grupe.

Mustafa je godinama na društvenim mrežama objavljivao da zna ko je od škaljaraca naručio i izvršio 11 ubistava, u kojima je, kako je tvrdio, i sam učestvovao...

Policija i tužilaštvo sumnjaju da je Dino I. juče u 9.10 sati ispalio više projektila u Mustafu. Očevici iz ugostiteljskih objekata u Ulici maršala Tita kazali su da su čuli više hitaca... Jedan od njih je kazao da se čulo pet ili šest pucnjeva, i da su, kada su pucnji prestali, izašli na parking i videli muškarca kako leži između dvoje kola, u lokvi krvi.

Navodno, među prvima je pritrčala Mustafina sestra, čije radno mesto je udaljeno svega nekoliko metara od mesta na kom joj je brat ubijen...

Nakon egzekucije u Baru, taj lučki grad je blokiran, a očevici su inspektorima opisali ubicu. To je i pomoglo policajcima u identifikaciji, pa su nakon sat pronašli i priveli dvadesetsedmogodišnjaka. Kako je saopšteno iz policije, bežao je električnim trotinetom, sa kacigom na glavi.

Vršilac pomoćnika direktora za Sektor za borbu protiv kriminala Lazar Šćepanović saopštio je da je odmah po prijavi ubistva uspostavljena opsežna blokada grada, da su preduzete potražne operativno-taktičke i tehničke mere i radnje u cilju identifikacije, lociranja i lišenja slobode izvršioca krivičnog dela ili više njih.

„Sprečen je u bekstvu osumnjičeni D. I. (27) i lišen slobode. On je tom prilikom upravljao električnim trotinetom, a na glavi je nosio kacigu. Pretragom terena u pravcu bekstva D. I. policija je pronašla crnu putnu torbu u kojoj je pronađeno vatreno oružje - automatska puška”, saopštio je juče Šćepanović.

Foto: Printskrin

 

U njegovom saopštenju piše i da Dina I. terete da je izvršio krivično delo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

„Prema operativnim i obaveštajnim podacima kojima Uprava policije raspolaže, oba lica su pripadnici jedne kriminalne grupe koja deluje na crnogorskom primorju. Osim toga, D. I. se već potražuje na međunarodnom nivou - za njim je raspisana međunarodna poternica od strane jedne države sa kojom pravosudni organi Crne Gore nemaju potpisan ugovor o ekstradiciji”, piše u Šćepanovićevom saopštenju.

Ko su ubica i ubijeni

Ubijeni Mustafa novinske stupce puni gotovo deceniju. Hapšen je zbog krivičnih dela sa elementima nasilja, iznude, nedozvoljenog držanja oružja... U prepiskama sa Skaj aplikacije je službena zabeleška koju je u avgustu 2020. godine, navodno nakon razgovora sa Baraninom, sačinio Petar L.

U tom policijskom dokumentu piše gotovo isto što je Mustafa kasnije objavljivao na Instagramu. Na toj društvenoj mreži, on je na nalogu dolazi_licno_đavo_po_svoje pisao da zna ko je učestvovao u ubistvima Armina Muše Osmanagića, Andrije Mrdaka, Srđana Vlahovića, Božidara Tomaševića, Željka Vukoslavčevića, Ivana Labana, Slobodana Šaranovića, Nika Roganovića, Miloša Šakovića, Marka Jovanovića, Marka Sjekloće i Jovana Klisića.

Iz Specijalnog državnog tužilaštva „Vijestima” su 1. aprila 2022. godine, odgovarajući na pitanja o tome, kazali da preduzimaju sve mere iz svoje nadležnosti.

Foto: Printskrin

 

I Dino I. je hapšen više puta - zbog pokušaja ubistva, nasilničkog ponašanja, ali i zbog optužbi da je deo organizovane kriminalne grupe odgovorne za ubistvo Šćepana Roganovića. Roganović je ubijen na stepeništu kod Kanli kule 13. februara 2020. godine oko devet časova.

Za tu likvidaciju odgovaraju Igor Vukotić, Mili Bajramović, Krsto Vujić, Marko Radović, Igor Glavaš, Miloš Komar, Slavko Radulović, Miloš Gvozdenović i Dino I.

Vukotiću, Bajramoviću i Vujiću se sudi u odsustvu jer se nalaze u bekstvu. Svi optuženi su negirali krivicu.

(Pink)

BONUS VIDEO: SNIMAK ZVERSKOG UBISTVA STEFANA SAVIĆA: Mladića krvnički tuku i ubadaju nožem

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)