RUSI MUNJEVITO NAPREDUJU: Vojska osvojila još jedno važno mesto (MAPA)

Novosti online

26. 02. 2024. u 11:48 >> 11:54

RUSKE trupe su oslobodile mesto Lastočkine u avdejevskom pravcu, saopštilo je Ministarstvo odbrane u rezimeu napretka specijalne operacije.

РУСИ МУЊЕВИТО НАПРЕДУЈУ: Војска освојила још једно важно место (МАПА)

Foto: Liveumap

- Jedinice grupe trupa Centar oslobodile su selo Lastočkine i nastavile da popravljaju situaciju duž linije fronta - navodi se u dokumentu, prenosi RIA Novosti.

Ruska vojska je porazila koncentracije ljudstva i tehnike 144. pešadijske, 59. motorizovane pešadijske, 23. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine u oblastima Umanskog, Netajlova i Očeretina u DNR.

Pored toga, odbijeno je šest kontranapada jurišnih grupa 53, 61. mehanizovane, 59. motorizovane pešadijske, 3. jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine u oblastima Severnog, Pervomajskog i Petrovskog, kao i dva napada jedinica 24. mehanizovane i 71. jegerske brigade Oružanih snaga Ukrajine u oblastima Lenjinskog i Novobahmutovke.

Foto: Liveumap

Nakon Avdejevke, Rusi nastavljaju da napreduju

Neprijatelj je izgubio do 410 vojnika, tenk, tri borbena vozila pešadije, četiri borbena oklopna vozila, 20 vozila i haubicu D-30.

Ukrajinska vojska potvrdila je danas da se povukla iz sela Lastočkine na zapadu zemlje, navodeći da će taj potez pomoći da se zaustavi napredovanje ruske vojske ka zapadu.

- Ukrajinske oružane snage povukle su se iz sela Lastočkine, sa ciljem da organizuju odbranu i spreče neprijatelja da dalje napreduje u zapadnom pravcu - rekao je portparol ukrajinske vojske Dmitro Lihovij, preneo je Rojters.

Selo Lastočkine se nalazi zapadno od grada Advdejevke nad kojim su ruske snage preuzele kontrolu polovinom februara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)