HEJLI ČESTITALA I PORUČILA DA NE ODUSTAJE: Trka za republikanskog predsedničkog kandidata - Tramp pobedio i u Južnoj Karolini

Марија Стевановић
Marija Stevanović

25. 02. 2024. u 08:29

BIVŠI predsednik SAD Donald Tramp (77) pobedio je na stranačkim izborima u saveznoj državi Južna Karolina, pošto je osvojio 61 odsto glasova, a njegova protivkandidatkinja Niki Hejli 39 odsto, čime se približio republikanskoj nominaciji za kandidata na predsedničkim izborima u novembru, javljaju američki mediji, prenosi Tanjug.

ХЕЈЛИ ЧЕСТИТАЛА И ПОРУЧИЛА ДА НЕ ОДУСТАЈЕ: Трка за републиканског председничког кандидата - Трамп победио и у Јужној Каролини

Foto: Profimedia

- Nikada nisam video Republikansku partiju ujedinjenu kao sada. Samo bih želeo da možemo brže da obavimo izbore unutar stranke - rekao je Tramp u subotu.

Trampova rivalka Hejli (52), koja je bila guverner Južne Karoline, čestitala je Trampu i rekla da planira da nastavi trku, iako je izgubila u još tri savezne države - Nevadi, Nju Hempširu i Ajovi.

Iz njenog izbornog štaba su rekli da planiraju da potroše više od milion dolara na reklame u 15 saveznih država koje glasaju 5. marta, koji je poznat i kao "super utorak", navodi Vašington post.

Njen tim planira da danas i sutra poseti Mičigen, a onda će uslediti posete u bar još šest država koje glasaju 5. marta.

- Moja želja za nominacijom vođena je time što imate većinu Amerikanaca koji kažu da ne žele ni Trampa, a ni Džozefa Bajdena na mestu predsednika. Dokle god imate većinu Amerikanca koji kažu 'molimo vas, dajte nam šansu', nastaviću da se borim - rekla je Hejli. Međutim, iz Trampovog izbornog štaba odbacili su kontinuirane napore Hejli da ostane u trci za nominaciju, navodeći da joj "njena zabluda zamagljuje procenu i da ne živi u realnom svetu".

BONUS VIDEO:

ĐILAS I EKIPA SA NjOM RUŠE SRBIJU: Presrećna Viola fon Kramon čestitala Kosovu "dan nezavisnosti"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove