LAVROV SA PREDSEDNIKOM BRAZILA O RATU U UKRAJINI: Savet bezbednosti UN da traži prekid vatre i stvaranje palestinske države

Novosti online

23. 02. 2024. u 13:28 >> 13:32

RUSKI ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov sastao se u Braziliji sa predsednikom Brazila Luizom Injasiom Lulom da Silvom sa kojim je, između ostalog, razgovarao o ratu u Ukrajini.

ЛАВРОВ СА ПРЕДСЕДНИКОМ БРАЗИЛА О РАТУ У УКРАЈИНИ: Савет безбедности УН да тражи прекид ватре и стварање палестинске државе

Foto Tanjug/AP

"Razmenjena su mišljenja o situaciju u Ukrajini. Predsednik Lula da Silva potvrdio je stav Brazila u korist rešavanja sukoba na osnovu uzimanja u obzir legitimnih bezbednosnih zabrinutosti svih strana, naglašavajući beskorisnost jednostranih inicijativa i ultimatuma", navodi se u saopštenju ruskog ministarstva spoljnih poslova.

Dodaje se da su dvojica zvaničnika konstatovala "sličnost u stavovima" kada je reč o krizi na palestinskim teritorijama gde su ubijene desetine hiljada civila.

- Izraženo je zajedničko mišljenje o potrebi da Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija zahteva hitan prekid vatre i uklanjanju prepreka za sprovođenje odluka UN o stvaranju palestinske države, ističe se u saopštenju.

Pored toga, Lula i Lavrov razgovarali su o saradnji na međunarodnoj sceni, "uzimajući u obzir poklapanje predsedavanja Rusije BRIKS-u i Brazila G20 ove godine". U Braziliji je juče održan samit ministara spoljnih poslova zemalja G20.

BONUS VIDEO: STIGAO LAVROV: Kolona automobila sa šefom ruske diplomatije ulazi u Beograd

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)