(UZNEMIRUJUĆE) HIMARS POGODIO RUSKE VOJNIKE: Izvodili vežbe na polju, 65 mrtvih (VIDEO)

Novosti online

21. 02. 2024. u 11:54

DRUŠTVENIM mrežama kruže strašni snimci na kojima se prikazuju mrtvi ruski vojnici, čija tela su razbacana pokraj puta i na polju.

(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) ХИМАРС ПОГОДИО РУСКЕ ВОЈНИКЕ: Изводили вежбе на пољу, 65 мртвих (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

Na društvenoj mreži Iks je navedeno da su snimci napravljeni u regionu Donjeck, u ataru sela Trudivske, koje je bilo poligon za vežbanje ruske 39. Posebne gardijske motorizovane streljačke brigade.

Rusi su, kako se tvrdi, dok su izvodili vežbe, bili pogođeni projektilima koje je lansirao M142 HIMARS. Rezultat napada je – 65 poginulih i na desetine ranjenih.

Ruski društveni mediji i Telegram kanali ogorčeni su jer navode da su ubijenim pripadnicima ruske vojske komandanti naredili da ostanu na tako izloženom području blizu linije fronta.

Snimci su se brzo proširili društvenim mrežama, a između ostalih objavio ih je i OSINTdefender, kanal na društvenoj mreži Iks koji se bavi prikupljanjem informacija iz nezavisnih izvora.

Važno je napomenuti da snimci nisu dobili službenu potvrdu nijedne zaraćene strane, a najčešće se događa da se tako nešto i ne dogodi.

SNIMCI SU UZNEMIRUJUĆI, POGLEDAJTE IH KLIKOM OVDE.

(B92)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (3)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024