HUTI OBORILI AMERIČKU LETELICU: Napali i britanski brod - postoji rizik da će potonuti

Novosti online

19. 02. 2024. u 09:25

POKRET Huti naveo je danas na društvenoj mreži Iks da je njihov PVO sistem oborio američki izviđački dron MK-9, a mornarica napala britanski brod.

ХУТИ ОБОРИЛИ АМЕРИЧКУ ЛЕТЕЛИЦУ: Напали и британски брод - постоји ризик да ће потонути

Foto: Printskrin/Jutjutb/US Military News

- U Hodejdi, jemenska protivvazdušna odbrana uspela je da obori američku bespilotnu letelicu (MK-9) - napisao je portparol vojske Huti Jahja Sarija.

Pored toga, rekao je, Huti su protivbrodskim projektilima napali britanski brod Rubimar u Adenskom zalivu. Prema rečima Sarije, brod je pretrpeo katastrofalna oštećenja i postoji rizik da će potonuti.

Huti, koji kontrolišu veći deo jemenske obale Crvenog mora, počeli su da napadaju izraelske brodove, a zatim američke i britanske ratne brodove nakon što je bliskoistočni sukob eskalirao. Zbog toga je pomorski saobraćaj kroz Suecki kanal naglo opao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove