VI STE KRIVI ŠTO JE AVDEJEVKA PALA: Bela kuća iznela teške optužbe protiv Kongresa

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

17. 02. 2024. u 22:14

ADMINISTRACIJA SAD optužila je Kongres da je odgovoran za to što je Avdejevka prešla u ruke Rusiji. To je izjavio portparol Saveta za nacionalnu bezbednost pri Beloj kući Edrijen Votson.

ВИ СТЕ КРИВИ ШТО ЈЕ АВДЕЈЕВКА ПАЛА: Бела кућа изнела тешке оптужбе против Конгреса

Foto AP

- To je cena nedelovanja Kongresa. Ukrajinci nastavljaju hrabro da se bore ali im nedostaje municija. Od životne važnosti je da Predstavnički dom odobri zahtev za dodatno finansiranje Ukrajini kako bismo bili u mogućnosti da pošaljemo municiju za artiljeriju i ostalu opremu koja je potrebna da oni zaštite svoju zemlju - rekao je on.

Prethodno je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski, obraćajući se na Minhenskoj konferenciji o bezbednosti, optužio Zapad da je odgovoran za pad Avdejevke zbog nedovoljne vojne pomoći.

Podsetimo, Senat SAD podržao je predlog zakona o dodeljivanju pomoći od 95 milijardi Ukrajini, Izraelu i Tajvanu bez mera za zaštitu američke granice. Od tih 95 milijardi dolara, 60 je namenjeno Kijevu. Trenutno se čeka da i Kongres usvoji taj zakon kako bi on stupio na snagu.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE -  Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)