DESNIČAR ALEKSANDAR STUB NOVI PREDSEDNIK FINSKE: Osvojio 51,6 odsto glasova na predsedničkim izborima (FOTO)

Novosti online

11. 02. 2024. u 21:22

FINSKI političar desnog centra Aleksandar Stub pobedio je na danas održanim predsedničkim izborima u Finskoj, nakon što je osvojio 51,6 odsto glasova, na osnovu 99,7 odsto prebrojanih glasačkih listića, javlja Rojters.

ДЕСНИЧАР АЛЕКСАНДАР СТУБ НОВИ ПРЕДСЕДНИК ФИНСКЕ: Освојио 51,6 одсто гласова на председничким изборима (ФОТО)

Foto: Tanjug

Njegov rival iz Partije zelenih Peka Havisto osvojio je u u danas održanom drugom krugu predsedničkih izbora 48,4 odsto glasova. Stub je prethodno obavljao funkciju potpredsednika Evropske investicione banke i direktora Evropskog univerzitetskog instituta u Italiji, a za sebe kaže da je ''umeren'' političar, navodi Rojters.

Foto: Tanjug

 

Uoči izbora najavio je da će, ako bude izabran za predsednika, voditi politiku ''bezgranične podrške'' Ukrajini, dok ga najbliži saradnici opisuju kao proevropskog političara koji se zalaže za ''evropskiji NATO'' i kao konzervativca kada je u pitanju fiskalna politika.

BONUS VIDEO: Žele da dovedu svoje favorite na vlast i proglase Srbe za genocidan narod

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024